Wie zich vanaf de 90s ooit op een dansvloer gewaagd heeft, is vroeg of laat wel tegen het werk van DADARA aangelopen. De talloze ontwerpen die hij maakte voor flyers en albumhoezen vormen al tientallen jaren een essentieel deel van de dance-cultuur. Psychedelica en stijlvolle symmetrie ontmoeten elkaar in zijn kunst, die naast schilderijen en illustraties ook performance art en illustraties omvat. En sinds 2024, ook een muurschildering in de Beverwaard.
“Ik wilde reflecteren op onze huidige tijd waarin onze nieuwskanalen overspoeld worden met beelden van oorlog en vernietiging”, aldus de kunstenaar over zijn werk daar. “Hopelijk kan deze muur een symbool van hoop zijn, maar ook een beeld dat ons aan het denken zet en ons laat beseffen dat we een vrije en vreedzame wereld niet als vanzelfsprekend kunnen beschouwen.”
De muurschildering is daardoor in zekere zin ook in dialoog met het werk ertegenover, dat door de Oekraïense broers Dilkone & Feros geschilderd is. Hun thematiek overlapt, en de broers kunnen vanwege de oorlog tussen hun thuisland en Rusland de boodschap dat vrede gekoesterd moet worden met klem bevestigen.
Eén duif vliegt weg van de zwerm in de vorm van een paddenstoelwolk, wat wellicht de mogelijkheid van individueel streven naar vrede symboliseert, of het tegen de stroom van een meerderheid ingaan. Wie goed oplet, kan bovendien zien dat deze duif een voorganger heeft. Op één van de woningen vlak bij de schildering is eenzelfde duif geschilderd. Deze is op verzoek van de bewoner daar geschilderd, die de kunstenaar tijdens zijn werk met liefde van koffie en een praatje voorzag. Het maakt het eindresultaat nog steviger in de omgeving verankerd